Darmowa dostawa od 250,00 zł

BEZ LAKTOZY

Bez Laktozy

Gotujemy bez laktozy.

W naszych przetworach nie znajdziecie laktozy, ani produktów odzwierzęcych. Dlaczego?

Generalnie przyjmuje się, że laktoza nie jest szkodliwa, o ile osoba, która ją spożywa jest w stanie ją poprawnie strawić. Największy problem z trawieniem laktozy mają przede wszystkim osoby cierpiące na nietolerancję laktozy lub alergię na samą laktozę. Prawda jest jednak taka, że laktoza sama w sobie nie jest człowiekowi potrzebna do życia. Produkty mleczne są dla nas po prostu smaczne i szybkie do przygotowania: łatwo złapać jogurt, napić się mleka, czy zjeść twaróg. W świecie, w jakim przyszło nam żyć, jedzenie jest już przetworzone tak, jak jeszcze nigdy wcześniej nie było.

Produkty mleczne, same w sobie, mogą powodować stan zapalny, szczególnie w chorobach autoimmunologicznych, zwiększać podatność organizmu na infekcje oraz zakażenia bakteryjne, co może niekorzystnie wpływać na trawienie.

Część osób jedzących nabiał doświadcza nieprzyjemnych objawów po jego spożyciu. Zwykle dolegliwości dotyczą przewodu pokarmowego i są to głównie: bóle brzucha, uczucia przelewania w jelitach, wzdęcia, biegunki, czasami pojawiają się objawy ogólnoustrojowe: wysypki, zaczerwienienia skóry, bóle głowy.

Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 20 opinii
pixel