Darmowa dostawa od 250,00 zł

LOKALNIE I SEZONOWO

Lokalnie i sezonowo

Działamy lokalnie i zgodnie z naturą.

Ogród WEGS znajduje się pod Kazimierzem Dolnym w Polsce, gdzie mamy także na miejscu ziemianki, magazyny oraz kuchnię. Wszystko gotowane jest codziennie rano, ze świeżych warzyw, własnych ziół i przypraw bez glutenu. Nasze produkty cechuje sezonowość - gotujemy z tego, co mamy świeże i w danym miesiącu. Oznacza to że jeśli nie mamy już świeżych warzyw, nie możemy danej zupy ugotować. Natomiast szukamy cały czas inspiracji wokół tego co aktualnie mamy na stanie i co jest dojrzałe i co możemy z tego wyczarować. Bardzo ważne jest dla człowieka, żeby organizm odżywiać sezonowo - jeść to, co aktualnie mamy najlepsze, dostępne i nieprzetworzone, czyli np. w okresie jesiennym warto spożywać dużo produktów korzeniowych, takich jak: marchewka, pietruszka, burak, czy czosnek, cebulę, śliwkę, jabłka i gruszki. To produkty wzmacniające nasz organizm w danej porze roku. Natomiast jesienią zrezygnować z owoców typu: banany, czy pomarańcze, które działają wychładzająco i nie są dostępne w sposób naturalny w kraju, w którym żyjemy.

Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 20 opinii
pixel